Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Új jelszó kérése

Amit a tengeri akváriumokról tudni kell

Mi mindenre van szükség egy tengeri akváriumhoz?

 

A tengeri akvárium egzotikus növény- és állatvilágával, semmihez sem hasonlítható színeivel egyedülálló látványt nyújt. Ám jó, ha tudjuk, hogy kialakítása, karbantartása az édesvízihez képest némileg bonyolultabb – és tegyük hozzá költségesebb is -. Miért? Mert a sósvízi környezet szimulációjához, az egészséges ökoszisztéma fenntartásához speciális felszerelésekre és adalékanyagokra van szükség. Lássuk dióhéjban, mit kell tudni a tengeri akvárium készítésről!

 

Mit kell megfontolni, ha tengeri akváriumot szeretnénk?

 

 • A tengeri akvárium egészsége, tartóssága a jó minőségű gépészeti felszerelésektől (szűrés, áramoltatás) és a szükséges tápanyagok utánpótlásától függ. Ezeken nem érdemes spórolni, már csak azért sem, mert a minőség itt is kifizetődik: rengeteg időt, energiát, bosszúságot és pénzt takaríthatunk meg, ha az ár-érték arányt tartjuk szem előtt.
 • Mindezek miatt a tengeri akvárium ára, általában többszöröse az édesvízi akváriuménak. Nemcsak a felszerelés kerül többe, hanem az élővilág is. 
 • A víz kezelése az egyik legfontosabb teendő, ha tengeri akváriumunk van. Minőségét víztesztekkel folyamatosan ellenőrizni kell, a tápanyagokat pedig pótolni.
 • A prospektusokon látható gyönyörű tengeri élővilág nem telepíthető néhány nap alatt. A jótékony baktériumok elszaporodása 4-5 hétig is eltarthat, az élővilág pedig csak ezután telepíthető be, az is csak fokozatosan. 

 

korallok tengeri akváriumban

 

A tengeri akvárium fenntartásához szükséges:

 

 • Speciális tengeri akváriumi gépészet
  lehabzó, áramoltató és felnyomó szivattyú, vízszűrő, kalcium reaktor, szén-dioxid palack, fűtő és hűtő rendszer

 

 • Vízkezelés
  vízlágyító, ozmózisszűrő, RO-készülék, nyomelemek, fertőtlenítő anyagok, sók, sósűrűségmérő, víztesztek

 

 • Karbantartás, fenntartás
  szűrők, hőmérő, csövek, kaparók, korallragasztó, algakaparó, csipeszek, egyéb eszközök

 

 • Eledel
  hal-és koralleledel, vitaminok, ásványi anyagok

 

tengeri akvárium

 

Webáruház készítés